Home Blog Novosti Aquascale digitalna kadica i vaga 3u1

Aquascale digitalna kadica i vaga 3u1

Vaganje djeteta – kako, kada, zašto?

Stabilno povećanje težine jedan je od pokazatelja da je vaše dijete zdravo i da je postupak hranjenja odgovarajuć. Stoga je neophodno redovito praćenje težine. Kako pravilno vagati dijete? Koji su uzroci odstupanja? Koliko je često potrebno vaganje? Pozivamo vas da pročitate našu blog objavu u kojoj smo podijelili neke činjenice i savjete za vaganje vaše bebe.

Dijete će u početku izgubiti kilograme

Potpuno je normalno da novorođenčad izgubi do jedne desetine svoje tjelesne težine u prvom tjednu života. Pri rođenju, njihovo tijelo sadrži puno vode koja se u prvim danima izlučuje mokaćom. Osim toga, majčino tijelo ne proizvodi zrelo majčino mlijeko prvih nekoliko dana nakon rođenja. Umjesto toga, izlučuje kolostrum. To je prvo majčino mlijeko, koje je vrlo važno za bebu i ima zaštitnu funkciju, ali ne sadrži prehrambene vrijednosti. Većina novorođenčadi povrati svoju težinu koju ima kod rođenja nakon dva do tri tjedna.

Koliko često je potrebno vaganje?

Kod redovitog vaganja djeteta važno je imati na umu da dobivanje kilograma nije jedini pokazatelj djetetovog zdravog stanja i pravilnog razvoja. Nakon prva dva tjedna, svakodnevno praćenje težine je težak podvig i ako nije izričito potrebno, u većini slučajeva dovodi do nepotrebnog stresa. Zbog niske tjelesne težine sićušnog bića, mnogi čimbenici mogu brzo i dramatično utjecati na dnevnu težinu – velika i mala nužda, upravo završen obrok, pogreška mjerenja vage, pomicanje djeteta tijekom vaganja itd. U redu je vagati dijete svakodnevno, ali imajte na umu ove čimbenike i  više se usredotočite na tjedno dobivanje na kilaži. U mnogim je slučajevima dovoljno vagati jednom tjedno, a neki stručnjaci čak predlažu i mjesečno vaganje.

Savjeti za vaganje vašeg djeteta

Važite vaše dijete na odgovarajućoj digitalnoj vagi, nemojte koristiti vage za kućanstvo niti one za odrasle. Važno je i da je vaga uvijek postavljena na ravnu površinu. U idealnom slučaju, prilikom vaganja bi uvijek trebala biti na istom mjestu. Nikada ne uspoređujte dobivene podatke o težini s različitim vagama. Pokušajte uvijek vagati svoje dijete u isto doba dana, jer u protivnom usporedba može biti manje relevantna. Za pouzdan rezultat, dijete uvijek treba skinuti prilikom vaganja. Roditelji koji imaju vagu kod kuće često su u iskušenju za provedbom kontrolnog dojenja (kontrolnog vaganja), što znači vaganje djeteta prije i nakon dojenja. Prema mišljenju stručnjaka, ta metoda daje netočne rezultate i nepotrebna je. To također može mladim majkama stvoriti veliki stres i zapravo smanjiti količinu proizvedenog mlijeka.

Kakvu vagu odabrati?

Odabir vage je važan jer vaga mora biti pouzdana i sigurna za upotrebu. Ako vaga sadrži više funkcija, to bolje – multifunkcionalnost je više nego poželjna kod proizvoda za bebe. Digitalna vaga AquaScale također je kadica za bebe, što je također nešto što svaki novi roditelj treba. Ona mjeri težinu djeteta bilo da je kada puna ili prazna. Uštedjet ćete puno vremena jednostavnim vaganjem djeteta tijekom kupanja. AquaScale također ima ugrađeni toplomjer, tako da je temperatura vode uvijek prikazana na ekranu. Nećete se morati brinuti je li voda prevruća ili prehladna.

 

Ako imate bilo kakvih dilema koje se tiču vaganja vašeg djeteta ili njegovog razvoja, posavjetujte se s medicinskom sestrom ili pedijatrom.

Aquascale možete naručiti ovdje

Izvor teksta i fotografija: minime.si

Related Post

Informacije

Adresa:Zaprešićka 2, Jablanovec, Zaprešić 10290 WESTGATE SHOPPING CITY
Telefon: 01/6268-193
Email: info@babyland.hr
Ponedjeljak do Nedjelje: 10:00 – 21:00 h

Informacije

Adresa: Ulica Slobode 37, 21000 Split
Telefon: 097/6555-777
Email: info@babyland.hr
Ponedjeljak do Subote: 09:00 h – 20:00 h
Nedjelja: Ne radimo

Informacije

Adresa: Jalkovečka 31, 42000 Varaždin
Telefon: 042/488-558
Email: info@babyland.hr
Ponedjeljak, Utorak, Četvrtak i Petak:  9:00 h – 16:00 h
Srijeda: 12:00 – 20:00 h
Subota: 8:00 – 12:00 h
Nedjelja: Ne radimo