Home Blog Vijesti Avionaut Pixel autosjedalica na ADAC testiranju postigla izvrsne rezultate

Avionaut Pixel autosjedalica na ADAC testiranju postigla izvrsne rezultate

Rezultati testiranja ADAC (njemački Allgemeiner Deutscher Automobil-Club) za dječje autosjedalice objavljeni su kao i obično u svibnju. Kao i svake godine, sjedala su testirana u smislu sigurnosti, ergonomije, jednostavnosti uporabe, štetnih tvari i jednostavnosti održavanja. ADAC test je prilično restriktivan, zbog čega potrošači svake godine očekuju njegove rezultate, a sami testovi se poštuju u svijetu, a posebno u mnogim europskim zemljama. Pritom je ove godine na testu bila velika konkurencija naime testirano je čak 41 različitih dječjih autosjedalica mnogih renomiranih proizvođača.

Autosjedalica Avionaut PIXEL ocijenjena je s visokom ocjenom 2.0 dok je ista autosjedalica s IQ bazom ocijenjena s ocjenom 2.1 te je time dobila četiri zvjezdice. Za Avionaut PIXEL četiri zvjezdice u ADAC testovima su potvrda najviše kvalitete i sigurnosti proizvoda, koji se, kao i ostala sjedala i baze automobila, u potpunosti proizvode u Europi. Ovo nije jedina odlika između Avionaut Pixel sjedala. Na testu kao posebne prednosti istaknut je vrlo nizak rizik od ozljede pri frontalnom sudaru te pri bočnom sudaru. Stabilnost sjedalice u automobilu, jednostavnost montiranja, udobnost, praktičnost te mala težina također su hvale vrijedne karakteristike istaknute u testu.

Što je to Avionaut pixel autosjedalica

AVIONAUT Pixel je jedna od najlakših autosjedalica na tržištu (grupa 0-13kg) sa samo 2.5kg težine. Unatoč iznimno malenoj težini, to je i jedna od najsigurnijih autosjedalica, što se dokazuju rezultati ispitivanja provedenih u nekoliko istraživačkih laboratorija osim ADAC testa. Ono što razlikuje PIXEL nije samo inovativna tehnologija vezana za sigurnost i ergonomiju, već i nagrađivani moderni dizajn. Opremljena s posebno prilagođenim pričvršćivačima koji se uz adaptere pričvršćuju na većinu okvira dječjih kolica koja su dostupna na tržištu. Ovo rješenje otvara širok raspon kolica koje možete izabrati, prikladna je za putovanja s djetetom i smanjuje količinu prtljage. Izrađena od visokokvalitetnih materijala, u širokom rasponu boja, koja odgovara ukusu i zahtjevima kupaca koji traže najbolje. Svi materijali tkanina ispunjavaju standard OEko-tex 100, što dokazuje da tkanina ne sadrži tvari štetne za zdravlje ili sigurnost djeteta. Avionaut PIXEL također krasi moderan dizajn. Suradnja s dizajnerima rezultirala je razvojem autosjedalice s vrhunskim dizajnom i presvlakama najviše kvalitete. Također smo stavili jednak naglasak na sigurnost, izgled, ali i da je također iznimno prikladna za korištenje. Ova kombinacija udobnosti i dizajna ne razlikuje samo autosjedalice tvrtke Avionaut od svih ostalih na tržištu, već prije svega čini ih popularnim izborom za djecu i roditelje.

ADAC test posebno hvali lagan dizajn te vrlo nizak rizik od bilo kojeg sudara

Prema ADAC testu rizik od ozljeda pri frontalnom sudaru je vrlo nizak i zaštita glave i kralježnice djeteta je izuzetna, a također i pri bočnom sudaru zaštita je odlična. Stručnjaci pri testiranju navode i odličnu stabilnost sjedalice u automobilu zbog jednostavne montaže i laganog dizajna sjedalice od samo 2.5kg što znači da je i rizik od pogrešne montaže vrlo nizak. Uz sve to, sjedalica se lagano zakopčava, ima dobar oslonac i dosta prostora za noge i dijete ima dobar pogled izvan automobila pa može uvijek vidjeti što se događa vani, a to znači i zanimljiviju vožnju za dijete, pozicija sjedenja je udobna te zauzima malo prostora u automobilu, a opet ima puno prostora za dijete. Odličan materijal presvlake koja se može prati u perilici rublja!

Avionat PIXEL + IQ isofix baza

Autosjedalicu PIXEL osim što ju u automobil možete montirati i vezati sigurno pomoću sigurnosnih pojaseva nudi mogućnost priključivanja na isofix bazu što samo pridonosi dodatnoj vrijednosti PIXEL sjedalici te povećava vašu praktičnost i komociju u svakodnevnom korištenju.
IQ baza je pouzdana ISOFIX baza razvijena za AVIONAUT Pixel, kao i za AeroFIX RWF i AeroFIX. ADAC test je u svom testiranju podvrgnuo i kombinaciju PIXEL sjedalice u kombinaciji s IQ bazom a rezultati su također izvrsni. IQ baza koristi patentiranu jednostruku utičnicu za izravno povezivanje dječjeg sjedala s automobilom. Smanjeni broj veza između pojaseva i ISOFIX sustava povećava sigurnost djeteta olakšavajući prenošenje više energije na strukturu automobila umjesto na dijete. Štoviše, zahvaljujući signalizaciji zvuka za pravilnu vezu s IQ ISOFIX bazom upravljačke jedinice Click n ‘Drive, nema opasnosti da se sjedalo pogrešno pričvrsti na bazu, što maksimizira njegovu učinkovitost.

Za svakog roditelja koji brine o sigurnosti svog djeteta Avionaut PIXEL ili Avionaut PIXEL + IQ baza biti će nepogrešiv odabir u ponudi dječjih autosjedalica od 0-13kg. U kombinaciji s modernim dizajnom, udobnošću, praktićnošću, veoma laganom konstrukcijom i visokom razinom sigurnosti možete biti sigurni da ćete vi i vaše dijete uživati u svakoj minuti putovanja. ADAC test je dokazao da možemo biti ponosni i samouvjereni u želji da što više roditelja prepozna i koristi prednosti Avionaut sjedalica.

Rezultate testiranja također možete potražiti na stranici Hrvatskog Auto Kluba.

Related Post

Informacije

Adresa:Zaprešićka 2, Jablanovec, Zaprešić 10290 WESTGATE SHOPPING CITY
Telefon: 01/6268-193
Email: info@babyland.hr
Ponedjeljak do Nedjelje:* 10:00 – 21:00 h

* za točne informacije o radnim i neradnim nedjeljama molimo provjerite na stranici Westgate shopping city

Informacije

Adresa: Ulica Slobode 37, 21000 Split
Telefon: 097/6555-777
Email: info@babyland.hr
Ponedjeljak do Subote: 09:00 h – 20:00 h
Nedjelja: Ne radimo

Informacije

Adresa: Jalkovečka 31, 42000 Varaždin
Telefon: 042/488-558
Email: info@babyland.hr
Ponedjeljak, Utorak, Četvrtak i Petak:  9:00 h – 16:00 h
Srijeda: 12:00 – 20:00 h
Subota: 8:00 – 12:00 h
Nedjelja: Ne radimo