Home Blog Novosti Kako odabrati pravu dječju ležaljku-ljuljačku i na što moramo obratiti pozornost?

Kako odabrati pravu dječju ležaljku-ljuljačku i na što moramo obratiti pozornost?

U poplavi dječjih ljuljački na tržištu, vrlo brzo zaboravimo njihovu osnovnu i najprimarniju svrhu – to jest da predstavljaju dodatne ruke u prvim mjesecima djetetovog života kada je mami, odnosno roditelju potrebno nekoliko minuta za sebe. Zašto su ležaljke-ljuljačke pravo rješenje? Zato što bebe vole ljuljanje. Podsjeća ih na ugođaj maternice, kada su osjećali sigurnost i opuštenost. Stoga je ljuljačka za njih sigurno mjesto, gdje se brzo smiruju i osjećaju ugodno.

Općenito su osmišljene za bebe do 6 mjeseci koje ne mogu još samostalno sjediti. Većina dječjih ljuljački omogućuje automatsko ljuljanje ili pomoću početnog pritiska. Na ovaj način ponavljaju umirujuće ljuljanje koje vaša beba obožava. Ljuljanje smiruje bebu, a vaše su ruke nekoliko minuta opet slobodne, kako biste se mogli posvetiti i drugim stvarima.
Na što trebamo obratiti pažnju prilikom uporabe ljuljački?
Važno je napomenuti da dječje ljuljačke nisu namijenjene spavanju beba, niti dugotrajnoj kontinuiranoj upotrebi. Kao što svi znamo, za razvoj i zdravlje djece najbolje je da što više vremena provode na ravnim i tvrdim površinama. Kada je riječ o dnevnom i noćnom odmoru, beba mora spavati upravo na takvoj površini. Ljuljačke su odlična pomagala osobito u prvim mjesecima, kada su bebe vrlo rado u naručju. Nažalost, ne možemo ih stalno nositi, stoga su ljuljačke odlično rješenje kada ih želimo negdje položiti i da im pritom bude udobno. Bebe se u ljuljački uglavnom smire, promatraju okruženje, a neke i zaspu.

Ključne značajke odličnih dječjih ležaljki-ljuljački:

Sigurnost i zaštita: Mehanizmi za zaključavanje moraju biti pravilo pričvršćeni i sigurni. Ljuljačka mora također biti stabilna, s postoljem širim od sjedećeg dijela. Prije upotrebe pokušajte je gurnuti prema dolje kako biste provjerili njezinu čvrstoću.
• Udobnost: Nagib ljuljačke mora biti podesiv. Morate je jednostavno nagnuti pod različitim kutovima, od sjedećeg do polusjedećeg i ležećeg položaja. Ljuljačka također mora biti podstavljena kako bi djetetu pružila dodatnu udobnost.
• Zabava: Izvrsno je ako ljuljačka ima igračke koje će zabaviti vašu bebu dok odmara. Najbolji su modeli opremljeni funkcijama koje omogućuju i puštanje umirujuće glazbe koja će dodatno opustiti vašeg mališana.
Materijal navlake ljuljačke trebao bi se jednostavno čistiti. Bebe packaju. Potrebna vam je ljuljačka koja će vam olakšati posao kada je trebate očistiti.
• Podnožje mora imati zaštitu protiv klizanja kako bi se spriječilo klizanje na glatkoj površini.
• Više načina kretanji: bebe se međusobno razlikuju pa shodno tome vole i različite kretnje i brzine. Nekima pašu brže kretnje, drugima mirnije, nekima paše ljuljanje, a drugima skakutanje. Najbolje ljuljačke na tržištu stoga nude različite mogućnosti kretanja i brzina.

 

Razbijmo najčešće mitove o dječjim ležaljkama i ljuljačkama:
Poznajemo nekoliko mitova o dječjim ležaljkama i ljuljačkama. Evo ih nekoliko koji vas ne bi smjeli zabrinjavati:

1. Opasne su za uporabu i nisu sigurne
Jedan od najčešćih razloga za zabrinutost jest uvjerenje da su ljuljačke opasne za upotrebu i za djetetov razvoj. To bi bio slučaj ako se ljuljačka ne bi upotrebljavala u skladu s uputama. Ljuljačke nisu predviđene za spavanje ili dužu uporabu bez prekida. Optimalno vrijeme korištenja dječje ljuljačke je 20-30 minuta. Zatim preporučujemo da uzmete bebu i da je stavite na ravnu i tvrdu površinu. Umjereno i pravilno korištenje ljuljačke svakako je bezopasno za bebu i njezin razvoj. Bebe uživaju u ljuljačkama, a roditelji imaju slobodne ruke dvadesetak minuta – za druge poslove ili za zasluženi odmor. Ljuljačke su potpuno sigurne ako ih koristite prema uputama.

2. Mogu prekinuti povezanost između vas i bebe
Premda je istina da držanje i ljuljanje bebe u naručju jača vašu povezanost, nikako nije točno da će korištenje bilo kakve prijeko potrebne pomoći oslabiti tu vezu. Nema ništa loše u povremenom korištenju ljuljačke jer ionako nije namijenjena dugoročnoj upotrebi.
Dječje ležaljke-ljuljačke trebale bi pomoći mamama da lakše brinu o svojim mališanima. Budući da svoju bebu ne možete ljuljati cijeli dan, ljuljačku smatrajte sredstvom koji će vam pomoći da se opustite, usredotočite na svoje potrebe i obavite hitne stvari. Ne brinite, vaša beba zna i osjeća da je volite. Premda je briga o bebi na prvom mjestu, i vi morate biti u pravom fizičkom, emocionalnom i psihološkom stanju da biste se dobro o njoj brinuli. Ove vam ljuljačke pritom pomažu.

3. Kupnja rabljenih nije loš izbor
Svi mi volimo štedjeti. Međutim, kada je riječ o dječjim ljuljačkama, kupnja rabljenih ne bi smjela biti prihvatljiva mogućnost. Nemoguće je predvidjeti stvarnu povijest dječjih ljuljački, također da li su bile pravilno njegovane. Stoga vam savjetujemo kupnju nove ljuljačke jer je preventiva uvijek bolji izbor.

4. Skuplje je bolje
Umjesto da gledate cijenu, ponajprije biste morali provjeriti da li ljuljačka nudi sve funkcije koje tražite. Sigurnost mora biti vaš glavni prioritet. Naša preporuka broj 1
Ako ste već razmišljali o kupnji dječje ljuljačke, 4moms Mamaroo 5.0. jedan je od najboljih modela na tržištu. Osim što sadrži sve opisane ključne funkcije, posebno se ističe zbog nekih drugih jedinstvenih svojstava. Kreirana je za ljuljanje u stranu i naprijed-natrag. Time oponaša različite kretnje koje smiruju dojenčad diljem svijeta. Od vožnje automobilom do poskakivanja i ljuljanja, pri čemu oponaša prirodne kretnje roditelja dok tješi i smiruje svoju bebu. Ljuljačka 4moms mamaRoo 5.0. toliko je napredna da u besplatnoj aplikaciji možete potražiti MamaRoo® kombinacije pokreta i brzine koji su najviše slični vašim pokretima kada smirujete bebu.
Također je moguće priključenje mp3 uređaja i puštanje umirujućih zvukova za vašu bebu. Za dodatnu udobnost, ljuljačka je opremljena iznimno mekim i prozračnim tkaninama koje se mogu prati u perilici rublja. Zbog svih ovih atributa, toplo je preporučamo svakoj mami koja traži savršenu dječju ljuljačku.

4moms MamaRoo možete naručiti ovdje 

Pogledajte video

Izvor teksta i fotografija: minime.si

Video: Babyland

Related Post

Informacije

Adresa:Zaprešićka 2, Jablanovec, Zaprešić 10290 WESTGATE SHOPPING CITY
Telefon: 01/6268-193
Email: info@babyland.hr
Ponedjeljak do Nedjelje:* 10:00 – 21:00 h

* za točne informacije o radnim i neradnim nedjeljama molimo provjerite na stranici Westgate shopping city

Informacije

Adresa: Ulica Slobode 37, 21000 Split
Telefon: 097/6555-777
Email: info@babyland.hr
Ponedjeljak do Subote: 09:00 h – 20:00 h
Nedjelja: Ne radimo

Informacije

Adresa: Jalkovečka 31, 42000 Varaždin
Telefon: 042/488-558
Email: info@babyland.hr
Ponedjeljak, Utorak, Četvrtak i Petak:  9:00 h – 16:00 h
Srijeda: 12:00 – 20:00 h
Subota: 8:00 – 12:00 h
Nedjelja: Ne radimo